Μαγείρεμα με τα παιδιά

Μαγείρεμα με τα παιδιά

Υπάρχουν πολλοί  λόγοι που τα παιδιά ωφελούνται  με το να συμμετέχουν στο μαγείρεμα με τους γονείς τους. Ο ρόλος τους στο μαγείρεμα φυσικά εξαρτάται από την ηλικία γιατί προέχει η ασφάλεια του παιδιού στην χρήση μαχαιριών ή κατά το ψήσιμο του φαγητού.

  1. Την ώρα του μαγειρέματος τα παιδιά μαθαίνουν κανόνες υγιεινής όπως  για παράδειγμα σχετικά με το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών. Επίσης μαθαίνουν την σωστή και προσεκτική χρήση των σκευών μαγειρικής ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος
  2. Ο χρόνος του μαγειρέματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χρόνος επικοινωνίας με το παιδί. Την ώρα αυτή το παιδί είναι πιο χαλαρό και σας δίνετε η ευκαιρία να συζητήσετε μαζί του όχι μόνο για πράγματα της καθημερινότητας αλλά και θέματα γενικότερα για την διατροφή, την υγεία και την σημασία της υγιεινής διατροφής.
  3. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στο παιδί  μέσω της μαγειρικής να δημιουργήσει. Αφήστε το να βάλει την δική του πινελιά στο φαγητό, όπως να προσθέσει κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό, ή ακόμη και να διαλέξει τη συνταγή σύμφωνα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα.
  4. Μέσω της μαγειρικής μαθαίνει το παιδί να συνεργάζεται και να αναλαμβάνει ρόλους. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να αναλάβουν ακόμη και πρωταρχικό ρόλο στο μαγείρεμα και να καθοδηγήσουν τα μικρότερα αδέρφια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *