Κορονοϊός-Με ποιούς τρόπους θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Με ποιούς τρόπους θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Ο κορονοίός ήρθε στην πόρτα μας. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τα συσνιστώμενα μέτρα προστασίας για να προστατεύσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει αυξημένη ανησυχία απέναντι στην λοίμωξη από τον συγκεκριμένο κορονοϊό γιατί δεν έχει βρεθεί φάρμακο που να τον αντιμετωπίζει, δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο, δεν γνωρίζουμε αν αφήνει μόνιμη ανοσία σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν με τον ερχομό της άνοιξης και την αύξηση της θερμοκρασίας μειωθεί η διασπορά του. Υπάρχουν λοιπόν πολλά ερωτηματικά. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι σε κάποιες ευπαθείς ομάδες η θνητότητα φτάνει και το 14%.
Τι μπορούμε να κανούμε εμείς. Κατ αρχάς θα πρεπει να ακολουθούμε τις οδηγίες προστασίας και μείωσης της εξάπλωσής του. Να πλένουμε τα χέρια, να αποφύγουμε τις συναθροίσεις που δεν είναι απαραίτητες, αν εμφανίσουμε τα ανάλογα συμπτώτα να ζητήσουμε ιατρική συμβουλή.
Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε και την άμυνα του οργανισμού μας με φυσικούς τρόπους ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε πιθανή λοίμωξη.
Για τη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού μας συνιστάται
1. Διακοπή του καπνίσματος
2. Αποφυγή της κατανάλωσης οινοπνεύματος
3. Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (βιταμίνη C)
4. Καλό ύπνο
5. Ασκηση
6. Μείωση του Stress (όσο ενια δυνατόν)
Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες που να το επιβεβαιώνουν. Τέτοια συμπληρώματα είναι η εχινάκεια, η β Glucan 1,3, η βιταμίνη C, η Βιταμίνη D κ.ά. Φυσικά η πλήρης διατροφή μας παρέχει όλα τα απαράιτητα στοιχεία για να έχουμε ενισχυμένη την άμυνα του οργανισμού μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *